Wie ben ik

2_0Mijn naam is Maryse Meertens-Spada. Mijn familie komt uit Italië, maar ik ben geboren in Parijs (1961) en ben daar ook opgegroeid.

Al heel jong begon ik me vragen te stellen over de zin van ons leven op aarde. Ik was er me sterk van bewust dat er naast onze dagelijkse werkelijkheid ook een spirituele dimensie bestond die invloed had op onze bewustzijnsprocessen. Deze gedachte heeft aan mijn hele leven richting gegeven.

In 1983 ben ik naar Nederland verhuisd om met Rob samen te leven.

Na de geboorte van ons derde kind besloot ik een beroep te kiezen waarin mijn interesse voor spirituele zaken geïntegreerd zou kunnen worden. Ik begon aan een opleiding aan de School voor Reïncarnatietherapie Nederland (SRN) en voelde dat ik op mijn plek was. Ik had gevonden wat werkelijk bij me paste.

Ik behaalde mijn diploma van reïncarnatietherapeute in 1997. Ik ben lid geweest van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT) van 1997 tot mijn afscheid eind 2020 en heb altijd met plezier in mijn eigen praktijk gewerkt. Ik hou van mensen en ik ben er elke keer opnieuw dankbaar voor, wanneer ik iemand een tijdje mag begeleiden op zijn/haar weg naar zelf ontplooiing. Elke ontmoeting is een rijke ervaring.

Overzicht Opleidingen

 • Diploma Psychomotorische therapie (CHU Pitié-Salpêtrière, Université Paris VI, 1983)
 • MO Frans (1991)
 • Scholing Touch for Health/ kinesiologie (Hof van Axen, 1994-1995)
 • Diploma Reïncarnatietherapie (SRN, Utrecht, 1997)
 • Werkzaam als vrijwilligster bij het Hospice in Maastricht (2000-2003)
 • Diverse trainingen familie opstellingen voor therapeuten (onder leiding van Elly Ter Brake, 2001, 2003, 2004)
 • Scholing Tantrische Numerologie (onder leiding van Roser Sambeat, 2004-2005)
 • Diploma Yoga leraar (Yoga Opleidingen Limburg, 2017)
 • Diploma Psychosociale Basiskennis Pro (PSBK) (Con Amore opleidingen, 2019)
 • Docent aan de School voor Reïncarnatietherapie Nederland (SRN) (2016-2020)
 • In het kader van continu bijscholing heb ik in de loop der jaren diverse andere workshops en modules gevolgd. Dat doe ik nog steeds regelmatig en elke nieuwe ervaring werkt mee aan steeds meer bewustwording zowel in mijn therapeutschap als in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.